Bezoek ook mijn coaching website

Andullatie

Wat is Andullatie?

Andullatie is een nieuwe, compleet pijnloze behandelmethode. Je ligt hierbij op een medisch therapie matras. Naast de infrarode warmtebron worden door de massage matras trillingen, pulsen en golvende vibraties opgewekt die een gunstig effect op het gehele lichaam hebben. Hierdoor werkt het zowel verzachtend bij tal van klachten en chronische aandoeningen als ontspannend. Daarnaast heeft de matras een voetreflexzone die de organen extra stimuleert.

Hoe werkt Andullatie Therapie?

Een trilling is een actie die een reactie uitlokt. Wanneer het menselijk lichaam een trilling ervaart, (actie) reageert het lichaam op deze prikkel en moet een nieuw evenwicht vinden (reactie). Tijdens de volledige lichaamsvibratie met de Andullatiematras ervaren alle cellen van het skelet, van de spieren en van alle inwendige organen deze trillingen. De infraroodverwarming stimuleert de bloedsomloop, de warmtestralen dringen diep in de huid door, waardoor deze wordt verwarmd en gestimuleerd.

Regelmatig gebruik van de diepwerkende infraroodverwarming heeft een gunstige werking op de zelfgenezende kracht van het lichaam, verhoogt het weerstandsvermogen en zorgt voor een aangename ontspanning. De voetreflexzonetherapie gaat uit van de veronderstelling dat de voeten een evenbeeld zijn van het hele lichaam en de organen. Via bepaalde zenuwbanen is het mogelijk om door een massage van de voetzolen verschillende organen te beïnvloeden en het lichaam in harmonie te brengen.

Wanneer kan Andullatie Therapie iets voor jou betekenen?

Het is aangetoond dat bij een langdurige aandoening tot 82% van de patiënten een verzachting van de klachten heeft ervaren. Dit omdat ze op een regelmatige basis een behandeling met andullatie ondergaan. Andullatietherapie kan dus helpen om je klachten te verzachten, maar kan jouw aandoening niet genezen.

Aandoeningen waarbij verlichting is ervaren zijn o.a.: Reumatische aandoeningen, artrose, fibromyalgie, stofwisselingsstoornissen, maag- en darmklachten, vermoeidheidsklachten, lymfeproblemen, rugklachten, hernia, ischias, hoofdpijn, migraine, spier- en gewrichtsklachten, verminderde weerstand, chronische pijn, stress, spanningen en slaapproblematiek.