BEENLENGTE, BEKKEN EN WERVELKOLOMCORRECTIE

Wat is de Dorn Methode?

De Dorn Methode vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar het is ontwikkeld door Dieter Dorn, de methode is een vriendelijke, relatief zachte en dynamische methode, waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd, hierdoor ook uitermate geschikt voor kinderen en jongeren.

Veel mensen hebben beenlengteverschil. Dit komt door overbelasting, verkeerd of te lang zitten in de auto, zittend werk, lange tijd met de benen over elkaar zitten, een val, een misstap of vertillen. Als gevolg ontstaat er ruimte tussen de gewrichtsonderdelen in met name het heupgewricht maar ook in knie- en enkelgewricht.

De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze niet even lang zijn staat het bekken scheef. Het gevolg hiervan is dat het lichaam dit in de rug zal proberen te corrigeren zodat het hoofd toch ‘recht’ staat. Zo kan een beenlengteverschil resulteren in pijn en bewegingsbeperking in het gehele lichaam.

Wat kan een Dorn behandeling voor jou betekenen?

Een Dorn behandeling kan bijdragen in het verlichten van klachten zoals:

  • Hoge en lage rugeklachten
  • Nekklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Bekkenklachten
  • Hernia gerelateerde klachten
  • Uitstralingsklachten in de billen, benen of armen
  • Schouderklachten
  • Knieklachten
  • RSI
  • Spierspanning

 

Het aantal indicaties voor deze methode is heel groot. Dit heeft alles te maken met het feit dat door scheefstand in de wervels vaak zenuwen (deels) bekneld raken. Door dit te corrigeren kan ook de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten waarbij niet direct een link naar de rug wordt gelegd toch veranderen.

Hoe werkt Dorn behandeling?

Om het beenlengte verschil op te heffen gaan we het langere been terugbrengen in zijn natuurlijke stand. Vervolgens gaan we de bekkenscheefstand corrigeren. Als de basis in orde is gaan we verder met de controle en correctie van de wervelkolom. De cliënt beweegt zelf arm/been/hoofd. Tijdens deze bewegingen kunnen de correcties eenvoudig worden uitgevoerd, zonder dat de spieren tegen zullen werken, waardoor het lichaam de correcties makkelijk accepteert.

Na de behandeling?

Het kan zijn dat je de eerste dagen na de behandeling lichamelijke reacties krijgt, denk hierbij aan verandering van de stoelgang, transpiratie, spierpijn, hoofdpijn, schommelende lichaamstemperatuur, vermoeidheid. Veel water en thee drinken helpt bij het afvoeren van de vrijgekomen afvalstoffen. Het advies is om de eerste paar dagen na een behandeling grote lichamelijke of emotionele inspanning te vermijden. Je krijgt een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil terug komt. Na maximaal 3 behandelingen is het te verwachten dat je een duidelijke verbetering van je klacht voelt.